19 Aralık 2011

SOSYETE MANTISI


8 kişilik

Malzemeler:

6 adet taze günlük yufka
500 gr yağsız kıyma
4 adet çarliston biber
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Minik küpler halinde doğradığımız soğanları yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Minik doğradığımız çarliston biberleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymayı da ekleyip pişene kadar harlı ateşte pişiriyoruz. Pişmesine 7-8 dk. kala kabukları soyulmuş ve minik küpler şeklinde doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domatesler hafif eridiği zaman tuzunu, karabiberini, kırmızı biberi atıp ocağın altını kapatıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.

Yufkaları dört eşit parçaya bölüyoruz. Toplamda 24 dilim üçgen çıkacaktır. Her bir dilimin geniş tarafına iç harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yayıyoruz. ( Özellikle dikkat etmemiz gereken bir nokta var. İç harcı çok fazla koymayın.) Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde sarıyoruz. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıyoruz. Dört eşit parçaya kesip borcama diklemesine diziyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yapıp servise sunuyoruz. Yoğurduğu döktükten hemen sonra servis ediniz, eğer bekletirseniz çıtırlığını kaybedecektir.Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...