12 Aralık 2011

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Un

İç Muhallebi:

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 yemek kaşığı toz şeker
25 gr margarin
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

İlk önce iç muhallebisini hazırlayalım. Bunun için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirelim. Piştkten sonra margarin ve vanilyayı ekleyip blendırdan geçirelim. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
Hamuru için margarin ve pudra şekerini elimizle birbirine yedirelim. Yumurtaları ekleyip tekrar karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Unu eleyerek azar azar ekleyelim. Yoğurma işlemi bittikten sonra. Elimizle parçalar kopartıp içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...