14 Aralık 2011

PATATES KEKİ


Malzemeler:

3-4 adet orta boy patates
1 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu (çok az bir tutam)
1,5 su bardağı un
Susam (üzeri için)


Hazırlanışı:

Patatesleri minik küpler şeklinde doğrayalım. Geniş bir kabın içine patatesleri alıp üzerine yoğurdu, sıvı yağı, yumurtaları ekleyip kaşıkla karıştıralım.Un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştıralım. Baharatları, tuzu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip son kez harmanlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayalım. Üzerine susam serpip üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos hazırlayıp servis edelim. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...