19 Aralık 2011

ELMALI KURABİYE





35 adet

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
3 adet elma (iç harcı)
1 çay bardağı toz şeker
İri parçalanmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanışı:

Öncelikle iç harcını hazırlayalım ki biz hamuru yoğururken o da bir kenarda soğusun. Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Teflon tavada rendelemiş elmaları ve şekeri saldığı suyu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim. (Eğer elmalarınız çok tatlı ise şeker miktarını azaltabilirsiniz ya da ekşi ise arttırabilirsiniz). ocağın altını kapattıktan sonra hafisi ılınınca 1 tatlı kaşığı tarçını ve cevizi ekleyip karıştıralım.

Margarini, ayçiçek yağını ve yoğurdu öncelikle elimizle birbirine yedirelim. Daha sonra kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamuru merdane ile açıp kenarı tırtıklı bir rulo kesici ile ya da kare bir kalıp ile keselim. Ortasına elmalı harcı koyup çapraz kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dk. pişirelim. Ilındıktan sonra üzerine süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...