5 Aralık 2011

BROWNİ


     Uzun zamandır benim meşhur brownimi yayınlamamı bekleyenler var :)) Eeee assolistler kendini biraz naza çeker değil mi? Bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ile ne kadar da insanı kendine çekiyor değil mi? Bu görmüş olduğunuz görsel Pazar kahvaltısından sonra eşimin midesinde bayram havası estirdi :))

Malzemeler:

2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket kutu krema
1 paket bitter çikolata (1 paket 80gr)
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Hazırlanışı:

İlk yapmamız gereken fırınımızı 170 dereceye ayarlamak. Daha sonra küçük bir teflon tavada kutu kremayı kaynama noktasına getiriyoruz. Ocağın altını kapatıp içine bitter çikolatayı kırıp atıyoruz. Erimesini sağlamak için devamlı karıştırıyoruz. Çikolata içinde tamamen eridiğinde bir kenara alıyoruz. (Bu işlemi önce yapıyoruz çünkü kek karışımının içine dökmeden biraz soğuması gerekiyor.) Şeker ve yumurtaları iyice beyaz olana kadar mikser ile çırpıyoruz. Süt, yağ ve kakao ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Bu karışımdan 2 büyük su bardağı bir kenara ayırıyoruz. İlk başta hazırladığımız krema-çikolata karışımını  kek karışımımızın içine döküp mikserle 1-2 çevirdikten sonra 3 su bardağı unu, vanilyayı ve kabartma tozlarını elekten geçirip çırpmaya devam ediyoruz. Katı yağ (ben Becel kullanıyorum) ile yağladığımız büyük dikdörtgen borcama boşaltıyoruz.  Fırına koyduktan sonra dereceyi 150 ye indiriyoruz. 30 dk. pişmeye bırakıyoruz. Fırından çıkartıp dilimliyoruz. ve sıcakken ayırdığımız iki su bardağı karışımı kekin üstüne döküyoruz. Yarım saat kadar bu sosu iyice çekmesini bekliyoruz. Üzerini toz fındıkla süslüyoruz.  Bu keki bir gün önceden pişirmeniz gerekiyor ki ertesi güne daha lezzetli olusun. Bekledikçe güzelleşiyor. Eğer vaktiniz az ise 4-5 saat beklemesi de yeterli. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...