9 Ekim 2011
ŞANTİLİ PASTA
Sevgili arkadaşım Pınar'ın bir tarifi ile karşınızdayım :)) Hem çok kolay, hem çok lezzetli. Buna parfe de diyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket Krem Şanti (1 paket 75gr)
1 su bardağı soğuk süt
1 paket cici bebe muzlu bisküvi
1 adet muz
Yarım su bardağı ince dövülmüş fındık
Renkli şekerleme (üzeri için)
Hazırlanışı:
Krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre 1 bardak soğuk süt ile çırpalım. Çırptığımız krem şantinin içine bebe bisküvilerini kıralım, 1 adet muzu doğrayalım, fındıkları ekleyip karıştıralım.(Ben silikon kek kalıbında dondurdum hem görüntüsü göze hitap etti, hemde servis etmesi kolay oldu.) Ama elinizde silikon kalıp yok ise kare borcamın altına buzdolabı poşetini makas yardımıyla açıp yerleştirin, karışımı boşaltın. Kenarlara sarkan poşeti de üzerini örtmek için kapatıp buzlukta 3-4 saat bekletin. Servis etmeden yarım saat önce de buzluktan buzdolabına indirin. Dilimleyerek servis edelim. İsterseniz üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz. Ben renkli şekerleme ile süslemeyi tercih ettim. Bu tatlının tadı vanilyalı dondurma gibi. Önemli bir not bu tatlıyı buzlukta muhafaza etmeniz gerekiyor. Afiyet olsun...