16 Ekim 2011

CHEESECAKE DİLİMLERİ

    
      Güzel bir cheesecake tarifi daha vermek istiyorum. Cake in life sitesinden, Behiye Hanımın tarifi ben şeker ve çikolata miktarı ile biraz oynadım o kadar. Tadı harika oldu. Sosunu değiştirerek de uygulayabilirsiniz. Daha önce yapanlar bilir, normalde cheesecake sosu dökülmeden bir gece dolapta bekletilmeli. Ama bu tarifi için öyle değil. Sabahtan hazırlayıp akşama misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Alt tabanı için:
2 paket kakaolu bisküvi (kakaolu pötibör bisküvi ya da elinizde olan başka bir bisküvi de olabilir)
80 gr tereyağı

Kreması için:
500 gr labne peyniri
200 ml kutu krema
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Üzeri için:
200 ml kutu krema
100 gr bitter çikolata
File badem

Hazırlanışı:

30-20 cm ölçülerin de ki kalıbınızın alt tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirin. Bisküvili tabanı için bisküvileri rondo da un haline getirin. Tereyağını ocakta eritip bisküvilerle iyice karıştırın. Kalıbın alt tabanına sıkıca bastırıp buzdolabında 20 dk. bekletelim.
Peynirli karışım için toz şekeri, kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp şeker eriyene kadar çırpalım. (Şekerin eriyip erimediğini anlamak için elinizle kontrol edebilirsiniz. Parmak uçlarınızla birbirine sürttüğünüzde pütürlük yok ise şeker erimiş demektir.) Daha sonra nişastayı, unu ve vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile (mikser ile değil) karıştıralım. Yumurtaları kremaya ekleyip çok az daha karıştıralım. Bisküvili tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35dk. pişirelim.
Pişirme süresi burada çok önemli. İlk 20 dk. fırınınızın kapağını kesinlikle açmayın. Eğer açarsanız kekiniz sönecektir. 30 dk. sonunda kekinizin üstü karamel rengine bürünecek. Fırınınızı kapattıktan sonra kapağı hafif aralayın. Kek fırının içinde 5 dk. kadar dinlenmeli. Hemen sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama çıkartırsanız kekinizde çatlamalar oluşabilir. 5 dk. sonunda kekinizi fırından çıkartıp tel bir ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbın kenarlarından ince bir bıçak yardımı ile keki sıyırın ki çıkartması kolay olsun. Kek oda sıcaklığına gelince çikolata sosunu hazırlayalım. Kutu kremayı teflon bir tavaya alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Ocağın altını kapatıp içine parçalara ayırdığımız bitter çikolataları koyalım ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Çikolata sosu ılınınca cheesecake'in üzerine dökelim ve buzdolabında 5-6 saat bekletelim. Elinizde varsa üzerini file badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...