31 Ekim 2011
KABAK TATLISI
Malzemeler:
20 dilim bal kabağı (görselde gördüğünüz büyüklükte 20 dilim bal kabağı)
700 gr toz şeker
Yarım su bardağı su
Ceviz (üzeri için)
Hazırlanışı:
Bal kabaklarını yıkayıp düdüklü tencereye diziyoruz. Üzerine şekeri döküp yarım su bardağı suyu ekliyoruz. 15dk. pişiriyoruz. (Ben bütün yemeklerimde olduğu gibi bal kabağı tatlısı yaparken de düdüklü tencere kullanıyorum. Ve şu ana kadar yaptığım kadarıyla hiç bal kabaklarım ezilmedi :) ) Piştikten sonra eğer şerbetli su gözünüze fazla gelirse kapağı kapatmadan harlı ateşte 3-4 dk. daha pişirin. Tencerenin içinde soğumaya bırakın. Soğuyan tatlınızı servis tabağına alıp üzerine iri dövülmüş bol ceviz serpin. Afiyet olsun...