13 Ekim 2011
MANTAR KURABİYE
17-18 adet
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Geniş ve deri bir kaba margarini koyuyoruz. Avuç içimizle sıkarak margarini bira daha yumuşatıyoruz. Kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. (Bu aşamada unlu karışımlar fazla olduğu için hamur nasıl toparlanacak diye aklınıza gelebilir. Ama endişelenmeyin siz parmaklarınızla hamuru sıktıkça içindeki margarin bütün hamuru toparlayacak.) Kıvama gelir gibi olduğunda harcı tezgaha alın ve tezgahın üzerinde toparlamaya çalışın daha rahat olacaktır. Hamur tamimiyle toparlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım. Gazoz şişesinin ağzı veya evinizde varsa bir huninin ağzı ya da şanti torbasının düz büyük ucunu önce kakaoya batırıp sonra hamura batırarak mantar şekli veriyoruz. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında 15-20 dk.pişiriyoruz. (Üzeri beyaz kalacak şeklide olmalı. Pişme süresinin sonunda kurabiyeleri ellediğinizde yumuşak olacaktır. Pişmediğini zannedip pişirme süresini uzatmayın. Ama fırından çıkarttığınızda soğudukça sertleşecek. Soğutma işlemini fırın telinin üzerinde yapın ki alttan hava alarak terleme yapmasın.)