31 Ekim 2011

SAKALLI POĞAÇA


33 adet

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çimdik tuz
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek ama üzeri için bir yumurta sarısı daha gerekiyor)
750-800gr kadar un

İç malzemesi:

1 paket labne peyniri
İnce rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı:

Ilık sütü yoğurma kabının içine alıyoruz. Yaş mayayı elimizle parçalayarak süte ekliyoruz ve tel bir çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlıyoruz. Ayçiçek yağı, toz şekeri, tuzu ve yumurta akını ekleyip hafif karıştırıyoruz. Daha sonra unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanması için bir kenarda 45 dk. kadar bekletiyoruz. Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde hafif oval bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçalar ılındıktan sonra ortadan kesip içine labne peyniri sürüyoruz ve ince rendelenmiş kaşar peynirini bolca hafif kenarlardan taşıracak şekilde içine bastırmadan koyuyoruz. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...