10 Ağustos 2011

PAÇANGA BÖREĞİ



  Hafta sonu çok sevdiğimiz arkadaşlarımızı yemeğe çağırdık. Akşam menüsünden bir tarif paylaşacağım. Gerçi çoğu kişinin bildiği bir tarif  ve herkesin kafasında da bu börekle ilgili başka bir tarif olduğuna eminim. Paçanga böreğinin makbul olanı bence dil peyniri ile yapılandır. Ben yumurta ve galeta ununa da bulamıyorum. Bu yaz günlerinde hafif olmasından yanayım. Ağızda pastırma ve peynir önce şöyle bir güzel eriyecek sonra yufkanın çıtırı ile mideye afiyetle inecek... :)
 














12 kişilik

Malzemeler:

3 adet günlük taze yufka
1 paket dil peyniri
12 dilim pastırma (çemeni ayıklanmış)
5-6 adet sivri biber veya çarliston biber
1 adet büyük boy domates
Kızartmak için 2 su bardağı kadar ayçiçek yağı.

Hazırlanışı:

Yufkaları dört eşit parçaya bölüyoruz. Büyük üçgen olacak şekilde.
Dil peynirini uzun şerit halinde dilimliyoruz.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kabuğunu soyup aynı şekilde küçük küpler halinde keselim.
Hazırlık aşaması bittikten sonra yufkanın geniş tarafının üç parmak kadar aşağısına sırayla bir dilim dil peynirini, bir dilim pastırmayı, biber ve suyu süzülüş domates koyup resimdeki gibi sarıyoruz. Yufkanın ucunu hafif su ile ıslatıp yapıştıralım ki kızarırken açılmasın.
Böreğinizin yağ çekmemesi için yağ kızgın olduktan sonra böreğinizi kızartın. Aksi halde çok fazla yağ emecektir. Her iki tarafını kızartıp havlu kağıt üzerine çıkartın. Sıcakken servis edin. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...