22 Ağustos 2011

DOMATES ÇORBASI




 4-5 kişilik

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet et bulyon
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  Sıvı yağ ve unu biraz kavuralım. Salçayı ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edelim. Daha sonra suyunu ve et bulyonu ekleyip kaynayana kadar devamlı karıştıralım. İhtiyaç duyarsanız bu arada da el blendırından kısaca geçirebilirsiniz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyelim. Kısık ateşte 5-10 dk. kaynamaya bırakalım. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımı ile alalım. Servis ederken üzerine rendelenmiş  kaşar peyniri ve ekmek kıtırları serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...