10 Ağustos 2011

İSLİM KEBABI

  Bloguma tatlılarla başlangıç yapmak istedim. Ömrü de, yazıları da tatlılar kadar güzel olsun diye...  Ama artık yemeklere de geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Ve ilk sırayı islim kebabına veriyorum. Benim en sevdiğim yemeklerin başında gelir yanına da pirinç pilavı yakışır ya şöyle en beyazından. Meşakkatlidir yapılışı, heybetlidir duruşu ve karşınızda İslim Kebabı...




Köfte için:

500 gr köftelik kıyma
1 adet büyük boy ince rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım paket kabartma tozu (benim püf noktam)
3/4 su bardağı galeta unu (yoksa süt ile ıslatılmış bayat ekmek içi)

Malzemeler:
5-6 adet kemer patlıcan (mümkün oldukça uzun ve ince olanları seçin)
1 adet  domates
5-6 adet çarliston biber
Kızartman için ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

  İlk olarak köfte için bütün malzemeleri yoğuralım. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymayı bir kaç kez kaldırıp kaba hızlıca vurun. Bu işlem kıymanızdaki malzemelerin daha iyi özleşmesini sağlayacak ve lezzetine lezzet katacak. Köftenize şekil verdikten sonra teflon tavada pişene kadar kızartalım. Hafif olmasını isterseniz köftelerinizi fırında da pişirebilirsiniz.
Patlıcanları alacalı soyalım ve diklemesine uzun şeritler halinde keselim. Orta kalınlıkta ki bir patlıcandan 3eşit şerit çıkartabilirsiniz. Daha sonra tuzlu suda bekletelim. Tuzlu suda bekletmemizin amacı ise patlıcanın acı suyunu salmasıdır. Arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alalım.
Kızarttığımız patlıcan şeritlerinden iki tane alıp artı şekli verelim ve tam ortasına 1 adet köfte yerleştirip saralım. Kürdan ile sabitleyip domates ve biber dilimi ile süsleyelim. Hazırladığımız kebapları borcama veya tepsiye dizelim. Ayrı bir kasede 2 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı domates salçasını çırpıp borcama kenarından boşaltalım. Son olarak salataya tuz döker gibi patlıcanların üzerine tuz gezdirelim. 180 derece fırında biberlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...