22 Eylül 2011
PEYNİRLİ GEVREK POĞAÇA
15-20 adet
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta akı ( yumurtanız küçük ise 2 tane de kullanabilirsiniz)
550 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yumurta sarısı (üzeri için)
Çörek otu (üzeri için)
Yarım kalıp böreklik peynir (iç harcı)
Maydanoz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kabın içinde yoğuralım. Unu birden dökmeyin, yoğurdukça ekleyin. Elimizle poğaça şekli verip iç harcını koyalım. Üzerine yumurta sarısı ve çörek oyu serpip üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun...