22 Eylül 2011

MUZLU RULO PASTA


Pandispanya için;

5 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema için:

3,5 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un (150 gr)
5 yemek kaşığı toz şeker (100 gr)
50 gram margarin
1 paket vanilya
3 adet muz (içini ve üzerini süslemek için)
Toz fındık (üzeri için)

Hazırlanışı:

   Yumurta ve şekeri beyaz ve köpük köpük olana kadar 5-6 dk. iyice çırpıyoruz. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip 1 dk. daha çırpıyoruz. Büyük dikdörtgen fırın tepsinizin altına yağlı kağıt serin ve üzerine her yerine eşit dağılacak şekilde un eleyin. Öyle çok fazlada olmasın :) Harcınızı fırın tepsinize döküp tepsiyi hareket ettirerek kenarlara kadar iyice yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kahverengi olana kadar yaklaşık8-9dk. kadar pişirelim. Bu aşamada fırının kapağını kesinlikle açmayın. Zaten karışımın çabucak kabardığını göreceksiniz. Pişirme sonunda fırından çıkardığınız kekin kabarıklığı inecektir. Bu sizi üzmesin. :) (Buraya kadar her şey çok güzel :) İşin zor kısmı şimdi başlıyor.) Sıcakken çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp soğuyana kadar hiç açmadan bekletiyoruz. Ben yağlı kağıttan ayırarak sarıyorum. Eğer eliniz yanarsa ayırmadan da sarabilirsiniz. Soğuyunca kağıdı çıkartırsınız.
   Kremasını hazırlamak için süt, şeker ve unu tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra içine margarini ve vanilyayı atıp blendırdan geçiriyoruz. Soğuyan keki açıp iç kremanın yarısını yayıyoruz. Üstüne muz dilimlerini döşeyip sarıyoruz. Kalan kremayı da üstünü kaplamak için kullanıyoruz. Bu tarif aslında kremşanti ile hazırlanıyor. Ama ben hafif olması için iç ve dış kremasını da kendim yapıyorum. Siz isterseniz içini de dışını da kremşanti ile kaplayabilirsiniz. Üstüne bol toz fındık serip dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...