2 Eylül 2011

BAKLAVA YUFKASI İLE SARIYER BÖREĞİ




  Bir bayramı daha tüm güzellikleri ile geride bıraktık. Ben annem ve babamın yazlıkta olmaları nedeniyle ayrı bir bayram geçirmenin burukluğu ile hüzünlüydüm biraz. Ama onların bizi bu yaşımıza bin bir emekle getirdiklerini, bu yaşlarına kadar bizlere daha iyi bir gelecek sunmak için hayallerini ertelediklerini düşündükçe hüznüm hafifledi. Artık onlar için rahat etmenin vakti geldi çünkü. Allah onları yokluğunu bizlere yaşatmasın. Elleri hep üzerlerimizde olsun. Neyse bu gün duygusallığım fazlasıyla üzerimde nedense :)) Konuyu yukarıda resmini gördüğünüz bu enfes börek ile dağıtmak istiyorum... Bu börek başka böreeeeek. İddia ediyorum. Tarif, Hünerli Bayanlar sitesinden sevgili Müge Hanım'ın. Ben malzemelerini biraz arttırarak uyguladım. Sonuç denemeye, tatmaya değer.


Malzemeler:

30 adet baklava yufkası (YU-KA marka)
1 kg kıyma
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı (iç harcı için)
Sıvı yağ (yufkaların arasına sürmek için) 
2 yumurta sarısı (üzeri için)
Susam (üzeri için)

Hazırlanışı:

Önce kuş üzümlerini ayıklayıp sıcak suda 10 dk. kadar bekletelim. Bu arada iç harcını hazırlayım. Soğanları minik minik doğrayın. Zeytin yağ ile orta ateşte, renkleri sararıp şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin. 10-15 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyin, bir kez karıştırıp ocağı kapatın ve kuş üzümlerini ekleyin. soğumaya bırakın.


1. yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün. 2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3. yufkayı da serdikten sonra yağ sürmeden, kıymalı harcı üzerine serpiştirin. Çok aşırı şekilde koymayın çünkü saracağımız için içinde çok yoğun olmasın. Eşit bir şekilde yaymaya özen gösterin yeter.


Yufkaları, mümkün olduğunca ne sıkı ne de gevşek şekilde sarın ve 4 parça olacak şekilde kesin.
Tepsinize yağlı kağıt serip börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...