27 Mart 2012

AFYON LOKUMU



     Bu aralar bloğumla çok fazla ilgilenemediğimi itiraf etmeliyim. Yaz ayının gelmesiyle malum kilolara dikkat etmek gerekiyor. Ama diğer bir yandan da mutfağa girip saatlerce bir şeyler üretmek istiyorum. Mutfak dinlendiğim tek mekan diyebilirim. Ama tek çalışmak kaydı ile :)))) İçinizde eminim benim gibi düşünen çok kişi vardır. Konsantre olup odaklanmak gerekiyor. İşte o zaman dinleniyorum ve çıkan işin sonucu da beni mutlu ediyor. Bu gün verdiğim tarif bir yaz tatlısı bence. O kadar hafif ki iki bilim bile birden yiyebilirsiniz. :)))) Yaz aylarında dolaptan çıkarıp soğuk yenilecek bir tatlı bence. Ve bir gün beklediğinde daha güzel oluyor. Misafir için yapılabilecek çok güzel bir tatlı. Hem de zaman açısından bir gün önce yapılabileceği için misafir günü sizi bir zahmetten de kurtarmış oluyor. 

Malzemeler:

1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
50 gr margarin
1 paket sade krem şanti
4 adet Ülker çokanat gofret
1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Süt, şeker, un ve mısır nişastası bir tencereye alalım. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişen muhallebinin altını kapatıp içine margarini ekleyelim. El blandırı ile yaklaşık 3-4 dk. köpük köpük olana kadar iyice karıştıralım. Büyük dikdörtgen bir fırın tepsisinin içine hindistan cevizini dökelim ve her tarafa eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Üzerine hazırladığımız muhallebiyi sıcak haldeyken ince bir tabaka olacak şekilde dökelim. Bir kenarda ılımaya bırakalım. Tatlımız soğurken krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile hazırlayalım. Soğuyan muhallebinin üstüne eşit bir şekilde yayalım. İyice soğuması için dolapta 4-5 saat bekletelim. Dolaptan çıkarttığımız tatlımızı 10x10 cm genişliğinde tepsinin içinde keselim. Robottan geçirdiğimiz çokonatları ise rolo yapacağımız tatlımızın ucuna yerleştirip saralım. Servis tabağına sırayla dizelim. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...