12 Kasım 2011

SARELLELİ PAY


Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
1 kase kadar sarelle (iç harcı)
Pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanışı:

Margarini, ayçiçek yağını ve yoğurdu öncelikle elimizle birbirine yedirelim. Daha sonra kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamuru merdane ile açıp kenarı tırtıklı bir rulo kesici ile ya da kare bir kalıp ile keselim. Ortasına sarelle sürüp çapraz kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk. pişirelim. Ilındıktan sonra üzerine süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...