12 Kasım 2011

ÇİKOLATALI VE FİLE BADEMLİ KEK




       Herkesin evinde yapabileceği, kendi damak tadına göre çeşitlendirebileceği klasik bir kek tarifi. İster cevizli, ister fındıklı, ister üzümlü... Diğer bir tarif ise elmalı pay hamurunun iç harcını değiştirerek yaptığım bir kurabiye. Her iki tarif de hem kolay hem lezzetli. Şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler:

4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı file badem

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri 2-3 dk. kadar beyazlaşıp köpürene kadar mikser ile çırpalım. Ayçiçek yağını, sütü ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozlarını ekleyip 1 dk. kadar daha çırpalım. Çırpma işlemi bittikten sonra damla çikolata ve file bademi ekleyip tahta bir kaşık ile karıştıralım. katı yağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup 180 derece fırında 40dk. pişirelim. (Aslında fırın ısısı ve pişirme süresi herkesin fırınına göre değişiklik gösterir. Ben kendi fırınımın pişirme süresini ve ısısını yazdım. Siz kendinize göre değiştirebilirsiniz.) Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...