10 Ekim 2012

ZEYTİNLİ CEVİZLİ POĞAÇA

Pazar kahvaltıları için değişik bir alternatif. Denemenizi öneririm.




Malzemeler:

1 adet yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı mısır yağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 500 gr kadar kepekli un
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Susam (üzeri için)

İç malzemesi:

1 su bardağı siyah zeytin
Yarım su bardağı ceviz içi
1çorba kaşığı mısr yağı

Hazırlanışı:

Hamuru için önce yumurtayı çırpın. Margarin ve mısır yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Yoğurt, un ve kabartma tozunu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Bu arada zeytin, yağ ve cevizi blendırdan geçirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elimizle yassılaştırıp içine harcını koyup yuvarlayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 150 derece (önceden ısıtılmamış) fırında 40 dakika pişirin. Benim elimde kepekli un olduğu için kullandım ama normal un da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...