11 Ekim 2012

ETLİ BİBER DOLMASI


Malzemeler:

17-18 adet dolmalık biber
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Maydanoz 
1 adet büyük boy domates rendesi
Yarım kaşık biber salçası
Yarım kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

İç malzemenin hepsini iyice yoğuralım. Dolmalık biberlerin saplarını temizleyip yıkayalım. İçlerini harcımız ile dolduralım. Ağız kısmında çok az boşluk bırakın. Bu boşluk pirinçlerin şişmesi için gerekli olacak. Dolmaların ağzını domates dilimleri ile kapatalım. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyup 1 yemek kaşığı salça ile kavuralım. Biberleri tencereye dizip üzerine salataya döker gibi tuz gezdirin. 1-2 dakika harlı ateşte biberlerin kokusu çıkana kadar bekletin. 1,5 su bardağı su ekleyip düdüklüde 15 dk. pişirin. Normal tencerede pişirecekseniz suyunu biraz daha fazla koymalısınız. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...