9 Haziran 2012

SOSYETE MANTISI

     Bu aralar iş yoğunluğumuzdan dolayı bloğumu çok fazla ihmal ediyorum. Aklımın bi köşesinde hep var ama :) Unutmadım unutmayacağım .... Geçmiş günlerde hem akrabamız, hem dostlarımız olan  Burcu, Filiz ve Feryal ile sosyete mantısı yaptık. Bana her geldiklerinde üzerimden tüm yükü alan, mutfakta bütün işleri benim yerime yapan bir tanecik kuzenler onlar. :))









Malzemeler:

5 adet yufka
500 gr az yağlı kıyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Yoğurt
Sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemekkaşığı salça
Kızartamak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Kıymayı teflon bir tencerede yağ eklemeden harlı ateşte hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıymanızın yağ durumuna göre belki 1-2 yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. Eğer yağlı ise gerek yok. Kabuklarını soyup minik minik doğradımız domatesleride ekleyip güzelce kavuruyoruz. Arzuya göre tuz miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Damak tadınıza uyan baharatlarıda ekleyebilirsinz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
 Yufkaları dört eşit parçaya artı şeklide keselim. 20 adet üçgen elde etmiş olmalısınız. Soğuyan harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp ufkanın geniş tarafına yayıyoruz. Ve hafif geniş bir şekilde sarıyoruz. Resimlerden de gördüğünüz gibi :) Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp yağını emdiriyoruz. Bu aşamada börekler kızarırken sarımsaklı yoğurdumuzuda hazırlıyoruz. Salçalı sosunuda ocakta kızdırıp hazır bekletiyoruz. Kızaran böreklerimizi üç parmak kalınlığında kesip borcama dik bir şekilde yerleştiriyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosunu gezdiriyoruz. Sıcak servis etmeye özen gösterin aksi halde beklerse yoğurtlu sos böreklerin çıtırlığını alacaktır. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...