Malzemeler:
6 adet büyük boy, oda sıcaklığında yumurta
120 gr un
170 gr toz şeker
1/3 çay bardağı su
40 gr kakao (kakaolu yapmayacaksanız una 40 gr daha un ilave edin 160 gr un olsun)
Hazırlanışı:
Yumurta aklarını ve toz şekerin yarısını (85gr) cam veya çelik bir kasede iyice beyaz ve katı olana kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. (İki parmağınızın arasında karışımı sürttüğünüz zaman elinize şeker pütürü gelmemesi gerekiyor.)
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekerin yarısını gene önce düşük sonra yüksek devirde iyice çırpalım. Yaklaşık 5-6 dk kadar. Burada gene şekerin iyice erimesi gerekiyor. Bunlar püf noktaları.
Yumurta aklarının üzerine yumurta sarılarını dökelim. Bu aşamada mikserle işimiz bitti. Tel bir çırpıcı yardımı ile altan üste doğru karıştıralım. Yumurta aklarının kabarıklığı asla sönmemeli. Çok yavaş ve alttan üste doğru karıştırmalıyız. İki karışım birbirine iyice karıştıktan sonra suyu ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Unu da eleyerek ekleyelim (kakaolu yapıyorsanız mutlaka kakao da elenerek eklenmeli) ve alttan üste doğru çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim. Homojen bir karışım elde ettiğimiz zaman karıştırmayı bırakalım.
22 cm lik pasta çemberinde veya kelepçeli kalıpta (kalıbın kenarlarını sakın yağlamayın altına sadece ağlı kağıt serin) önceden ısıtılmış 160 derece fırında 34-40 dk pişirelim.
Fırından çıkardığımız pandispanyayı bir gece dolapta beklettikten sonra keselim. Kullandığım krema her zaman kullandığım pastacı kreması ( tabi siz kakao ekleyeceksiniz 3 yemek kaşığı yeterli olur.) Süslemesi ise sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış.
Bu da aynı tarifin muzlu ve sade kremalı olanı.