Malzemeler:
1.200 gr pırasa
1 ajda çay bardağı zeytinyağı3 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 ajda çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 ajda çay bardağı su
Hazırlanışı:
Yayvan bir teflon tencereyi harlı ateşe koyup zeytinyağını koyalım. Halka şeklinde doğradığımız havuçları ekleyip havuçlar hafif rengini verene kadar kavuralım. Ayıklayıp yıkadığımız pırasaları verev şeklinde keselim ve havuçların üstüne ekleyelim. Pırasa hafif ölene kadar kavuralım. Kesme şekeri, tuzu, pirinci, portakal suyunu ve suyu ekleyip kapağını kapatalım. 5 dakika kadar harlı ateşte pişirdikten sonra altını kısalım. Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun...