22 Ağustos 2011

VİŞNE KOMPOSTOSU


10 kişilik

Malzemeler:

700 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmamış)
1.4 lt su
1.5 su bardağı şeker (miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanışı:

1.4 lt su bir tencerede kaynatılır.Kaynayan suyun içine vişneler ve şeker atılır. Vişnelerin kabukları hafif çatlamaya başladığında pişmiş demektir. Bu da 10 dk. kadar kaynaması demek oluyor. Pişen komposto tencerede 5-10 dk. dinlendirildikten sonra derin bir servis tabağına alalım. Dışarıda ılınmasını bekleyip servis edeceğimiz zamana kadar dolaba kaldıralım.

Not: Eğer komposto pişirmeye geç karar verdiyseniz ve servis etmeye yakın çok soğumadığını farkederseniz kaselerin içinde 2 şer parça buz atabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...