22 Ağustos 2011
VİŞNE KOMPOSTOSU
10 kişilik
Malzemeler:
700 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmamış)
1.4 lt su
1.5 su bardağı şeker (miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanışı:
1.4 lt su bir tencerede kaynatılır.Kaynayan suyun içine vişneler ve şeker atılır. Vişnelerin kabukları hafif çatlamaya başladığında pişmiş demektir. Bu da 10 dk. kadar kaynaması demek oluyor. Pişen komposto tencerede 5-10 dk. dinlendirildikten sonra derin bir servis tabağına alalım. Dışarıda ılınmasını bekleyip servis edeceğimiz zamana kadar dolaba kaldıralım.
Not: Eğer komposto pişirmeye geç karar verdiyseniz ve servis etmeye yakın çok soğumadığını farkederseniz kaselerin içinde 2 şer parça buz atabilirsiniz.