Bu hafta çok pratik, çok kolay bir tarif denedim. Çoğumuzun evlerinde kolaylıkla bulunabilen malzemelerle yapılıyor. Kapımızı aniden çalan misafirler için birebir adeta. Ben biraz fazla görsel koymak istedim. Süslemesini hayal gücünüze bırakıyorum. Benim fincanlarımın şeklinden ötürü kekler huni şeklini aldı. Eğer sizin fincanlarınız yayvan ise top kek gibi görüneceklerdir.
Malzemeler:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 adet fincan
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri 2-3dk. mikserle çırpalım. Süt, elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Fincanların içini iyice yağlayalım çünkü kekin içinde yağ olmadığı için yapışabilir. Fincanların yarısına gelecek kadar harcı paylaştıralım.
Geniş ve yayvan bir tencereye fincanların yarısına gelecek kadar ılık su koyalım. Fincanları içine oturtalım.
Tencerenin ağzı açık bir şekilde su kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte tutalım. Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20dk. kapağını hiç açmadan pişirelim. Su buharcıklarının kekin üzerine düşmemesi için havlu kağıt koyabilirsiniz. Bu şekilde piştikten sonra altını kapatıp 15dk. gene kapağını açmadan bekletelim. 15dk. sonunda kapağı açıp fincanları sudan çıkartabilirsiniz. Ama dikkatli olun elinizi yakmayın. Fincanları tutmak için bir bez kullanın. Fincanın içinde kek ılık olunca ters çevirip çıkartabilirsiniz. Üzerinin süsleme kısmı size ait :) Çikolata sosu, servis etmeye yakın pudra şekeri veya değişik meyve sosları ile süsleyebilirsiniz. Kekin içinde hiç yağ olmaması keke süngerim si bir tat veriyor. Eğer bu tat size uymaz ise içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...