30 Ağustos 2011
FANTALI POĞAÇA
Ramazan ayında olmamız nedeniyle Pazar kahvaltılarına bir süredir ara verdik. Ama bayram sabahı kahvaltıda ikram edilebilecek süper bir poğaça tarifi vermek istiyorum. İçinde fanta oluşu bu poğaçanın lezzetini ikiye katlıyor.
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket yaş maya
2 adet yumurta
1 su bardağı fanta (soğuk olmasın)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Beyaz peynir
Un
Hazırlanışı:
Yaş maya ve şekeri birbirine yedirin. Daha sonra margarin, fanta ve yumurtaları ekleyip karıştırın.Unu ve tuzu eleyerek ve azar azar kulak memesi kıvamına gelecek kadar ekleyip yoğuralım. Yarım saat veya 45 dk. üstünü temiz bir bez ile örtüp dinlendirelim. Elimizle istediğimiz şekli verip içine peynirini koyalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...