16 Ağustos 2011
MERCİMEK ÇORBASI
Çorbaların baş tacıdır benim için, şu ana kadar sevmeyeni hiç duymadım. Bu nedenle klasik bir başlangıç yapıp çorbalarda ilk sırayı mercimeğe vermek istedim. Mercimek çorbasının da bir çok farklı yapılışı vardır. Süzmesi, sebzelisi, kremalısı... ama hepsinde damağınızda bıraktığı tat mercimektir.
6-7 kişilik
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 adet orta boy dörde bölünmüş patates
1 adet orta boy bütün soğan
2 adet orta boy rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı yağ
6 su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle mercimeği güzelce yıkayalım. Beyaz-sarı suyunun iyice akması gerekiyor. Bütün malzemeleri düdüklü tencereye koyup 20dk. pişiriyoruz. Piştikten sonra soğanı sevmeyenler çıkartabilirler. Bundan sonraki son aşama çorbanızı blendırdan geçirmek olacak. Ama çorbayı çok fazla köpürtmeyin. Blendırınızı çorbanın dibinde tutarak çalıştırın. Ve aralıklarla düğmesine basarsanız köpürmez. Domatesi niye koyduk dediğinizi duyar gibiyim. Bu çorbaya hem çok güzel bir lezzet veriyor hem de çorbayı bağlamanıza yarıyor. Yani ekstra un, yağ, salça kavurmanıza gerek kalmıyor. Hem daha sağlıklı. Boş yere çorbanızda un olmamış oluyor. Karabiberini isteyenler piştikten sonra koyabilirler. Afiyet olsun...